Alles wat coaching voor je kan betekenen bij IIK, vind je op deze website. Veel plezier met groeien en wil je graag in verbinding komen met IIK? IIK zal je contactformulier met aandacht lezen!

ONS CONTACTADRES


Balkbrug Oost 62, 5236 PW 's-Hertogenbosch

Bel of app op 06-58065558 of 06-58065017

KVK 86174789

BTW NL863885202B01


ACT in de Praktijk: Hoe kan het jou helpen?

Een gefundeerde Weg naar Betekenisvol Leven

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is een moderne vorm van therapie die anders is dan traditionele benaderingen. Het helpt je om moeilijke gedachten en gevoelens niet te bestrijden, maar juist te accepteren en ruimte te maken voor wat écht belangrijk is in je leven.

Voor wie is ACT geschikt?

ACT kan voor iedereen waardevol zijn die simpelweg wil werken aan een gelukkiger en betekenisvoller leven.
Daarnaast is ACT is effectief gebleken voor mensen die te maken hebben met een breed scala aan uitdagingen, zoals:

  • Depressie
  • Angststoornissen
  • Dwangmatige gedachten en handelingen (OCD)
  • Psychotische ervaringen
  • Chronische pijn

Klaar voor ACT?

Een Realistische Benadering van Innerlijke Groei

ACT biedt een rijke, ervaringsgerichte aanpak die zowel uitdagend als bevrijdend kan zijn. Het is geen therapie die je vertelt dat alles beter zal zijn als je simpelweg positiever denkt. In plaats daarvan begeleidt het je naar een authentieke manier van leven waarin je leert ruimte te maken voor wat is, terwijl je toch moedig actie onderneemt richting een betekenisvol leven.

Wil je ontdekken wat ACT voor jou kan betekenen?

ACT kan een effectieve manier zijn om meer grip te krijgen op je leven, ongeacht de uitdagingen waarmee je te maken hebt. Het helpt je om je focus te verleggen van strijd naar acceptatie en actie. We nodigen je uit om samen te verkennen hoe deze therapie je kan helpen om niet alleen te overleven, maar te floreren, ondanks de uitdagingen die het leven met zich meebrengt.

Het Verhaal Achter de Cijfers:

Psychologische Flexibiliteit en Jouw Groei

Wat maakt ACT dan toch anders? Het onderscheidt zich van traditionele CGT door zijn nadruk op acceptatie en het werken met metaforen en ervaringsgerichte oefeningen. ACT richt zich niet op het uitdagen van negatieve gedachten, maar op het veranderen van de relatie tot deze gedachten. In plaats van je leven te laten bepalen door je angst of pijn, leer je hoe je hiermee kunt omgaan zonder dat het je belemmert. Je ontwikkelt wat we noemen ‘psychologische flexibiliteit’, een vaardigheid die je helpt om te navigeren door de complexiteit van het leven.

ACT moedigt je aan om jezelf en je emoties niet als de vijand te zien, maar als een integraal deel van je ervaring. In plaats van te streven naar constante positiviteit, draait het om voluit leven in lijn met je waarden, zelfs als dat ongemak met zich meebrengt. Deze benadering helpt je niet alleen om beter om te gaan met moeilijkheden, maar ook om jezelf op een dieper niveau te accepteren.

ACT in de Psychologie:

Wat Zegt de Wetenschap?

ACT is inmiddels goed onderzocht en erkend als een effectieve therapie voor verschillende psychische aandoeningen zoals depressie, angststoornissen, dwangstoornissen, psychoses, en chronische pijn. Ook blijkt ACT bij te dragen aan het verhogen van algemeen welzijn, zelfs bij mensen zonder specifieke psychische problematiek. ACT is niet beter of slechter dan traditionele therapieën zoals Cognitieve Gedragstherapie (CGT). De resultaten kunnen verschillen per persoon, en hoewel ACT veelbelovend is, is het belangrijk om te weten dat het voor sommige mensen beter werkt dan voor anderen.

image
https://www.iikcoaching.nl/wp-content/themes/hazel/
https://www.iikcoaching.nl/
#c1c1c1
style1
paged
Loading posts...
/home/iikcoachin/domains/iikcoaching.nl/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
on
off